entertainment

How well do you know James Bond? Take our ultimate quiz to test your knowledge



It’s the week Bond fans have been waiting for, at last No Time To Die, Daniel Craig’s final appearance as the iconic spy, is hitting cinemas.

But with 007 excitement reaching fever pitch, just how good is your knowledge of everyone’s favourite secret agent?

1 Which diminutive French actor played the evil henchman Nick Nack in The Man with the Golden Gun?

A) Hervé Villechaize B) Jean-Paul Belmondo C) Alain Delon

2 Which was the first Bond theme to reach Number 1 on the UK Official Singles Chart?

A) Adele’s Skyfall B) Duran Duran’s A View To A Kill C) Sam Smith’s Writing’s On The Wall

3 Which of these actors played Bond first?

A) Sean Connery B) Roger Moore C) Timothy Dalton








Daniel Craig (left) and Ola Rapace in Skyfall
(

Image:

Publicity Picture)



4 In what year was the first Bond film Dr. No released in the UK?

A) 1961 B) 1962 C) 1963

5 Which of these films is NOT deemed an unofficial Bond film?

A) Casino Royale (1967) B) Never Say Never Again C) On Her Majesty’s Secret Service

6 Complete the iconic line from Goldfinger: “There are some things that just aren’t done, such as drinking a Dom Pérignon ’53 above a temperature of ___. That’s just as bad as listening to the Beatles without earmuffs!

A) 36 degrees Fahrenheit B) 37 degrees Fahrenheit C) 38 degrees Fahrenheit

7 What type of car does Bond drive in Goldfinger?

A) Rolls Royce B) Aston Martin C) Ferrari

8 Which author originally created the character James Bond?

A) Ian Fleming B) Arthur Conan Doyle C) Maurice Leblanc

9 In which movie did Daniel Craig make his debut as James Bond?

A) Die Another Day B) Casino Royale (2006) C) Quantum of Solace







10 In Goldfinger, what colour uniforms did the pilots in Pussy Galore’s Flying Circus wear?

A) Pink B) White C) Black

11 In From Russia with Love, where did the chess match between Kronsteen and MacAdams take place?

A) Venice B) Vienna C) Prague

12 In Dr. No, who dubbed the speaking voice of Honey Ryder, played by Ursula Andress?

A) Zena Marshall B) Nikki Van der Zyl C) Eunice Gayson

13 In Dr. No, Thunderball, and Never Say Never Again, what does the acronym SPECTRE stand for?

A) Supranational Executive for Counter-intelligence, Terrorism, Revenge and Extortion B) Special Executive for Counter-intelligence, Terrorism, Revenge and Extortion C) Southern Patagonian Executive for Counter-intelligence, Terrorism, Revenge and Extortion

14 In Goldfinger, the name Pussy Galore was not allowed on promotional material in the USA. What name appeared instead?

A) Miss Galore B) P. Galore C) Kitty Galore

15 M is played by Judi Dench in how many Bond films?

A) 5 B) 6 C) 7

16 What is the name of Rami Malek’s villain character in No Time to Die?

A) Lyutsifer Safin B) Valentin Zukovsky C) Kamal Khan





17 What is Blofeld’s birth name, which was revealed in Spectre?

A) Ernst George Blofeld B) Franz Oberhauser C) Thomas Kretschmann

18 In Octopussy, which agent is killed in East Berlin by knife-throwing twin assassins Mischka and Grischka?

A) 003 B) 005 C) 009

19 In which of these films does the henchman Jaws NOT appear?

A) The Spy Who Loved Me B) Moonraker C) For Your Eyes Only

20 Which actor has appeared as James Bond in the fewest official films?

A) George Lazenby B) Timothy Dalton C) Pierce Brosnan

21 No Time to Die is the longest ever James Bond film, but how long does it last ?

A) 2 hours 28 minutes B) 2 hours 32 minutes C) 2 hours 43 minutes

22 Who played May Day, an assassin and bodyguard, in A View to a Kill ?

A) Britt Ekland B) Grace Jones C) Talisa Soto








Shirley Eaton and Sean Connery in Goldfinger
(

Image:

mirrorpix)



23 The Basilica Cistern, which is used as a location in From Russia with Love, is located in which beautiful city?

A) Istanbul B) Belgrade C) Zagreb

24 Scottish singer Lulu performed which of these James Bond theme songs ?

A) You Only Live Twice B) The Man with the Golden Gun C) Nobody Does It Better

25 Which of these Bond themes was NOT performed by Shirley Bassey?

A) Diamonds are Forever B) Moonraker C) Licence To Kill

26 Which world-famous American organisation is operative Felix Leiter linked to?

A) FBI B) CIA C) NSA

27 Madonna played a minor role in and performed the theme tune for which Bond film?

A) Casino Royale B) Die Another Day C) The World Is Not Enough

28 What was Sean Connery’s final Bond movie, released in 1983?

A) Goldfinger B) You Only Live Twice C) Never Say Never Again

29 Which famous villain planned to detonate an atomic device inside Fort Knox?

A) Jaws B) Alec Trevelyan C) Auric Goldfinger

30 Which 1995 film gave Pierce Brosnan his first outing as 007?

A) Tomorrow Never Dies B) The World is Not Enough C) GoldenEye

31 One actress appeared twice in the franchise as two different women – Andrea Anders in The Man With The Gold Gun in 1974 and in the eponymous character Octopussy nine years later. Who was it?

A) Maud Adams B) Jane Seymour C) Diana Rigg








Kate, William, Camilla and Charles at the James Bond premiere
(

Image:

REX/Shutterstock)



32 Which female producer followed in her father’s footsteps to work on the James Bond movies?

A) Barbara Broccoli B) Elizabeth Banks C) Emma Thomas

33 Which iconic Bond henchman uses a special bowler hat with a metal ring inside the brim as a throwing weapon?
A) Oddjob B) Nick Nack C) Primo

34 Who played the Bond girl alongside Australian model George Lazenby in the 1969 movie On Her Majesty’s Service?

A) Honor Blackman B) Diana Rigg C) Britt Ekland

35 What nationalities were James Bond’s parents?

A) English and French B) Irish and Austrian C) Scottish and Swiss

36 What does ‘Q’ stand for?

A) Quizmaster B) Quartermaster C) Questmaster

37 What is Moneypenny’s first name in the recent films?

A) Eve B) Sarah C) Karen

38 Which glamorous pilot worked for iconic baddie Goldfinger?

A) Octopussy B) Pussy Galore C) Fiona Volpe








Lashana Lynch (L), English actor Daniel Craig (C) and French actor Lea Seydoux (2R) and US film director Cary Joji Fukunaga pose on the red carpet
(

Image:

AFP via Getty Images)



39 Actor Richard Kiel played one of the most famous Bond villains but suffered for his art. What was so uncomfortable he could only wear it a few moments at a time?

A) Fake teeth B) A metal suit C) A heavy hat

40 In which film does Bond use a submarine disguised as a crocodile?

A) For Your Eyes Only B) A View To Kill C) Octopussy

Answers

1) A

2) C

3) A

4) B

5) C

6) C

7) B

8) A

9) B

10) C

11) A

12) B

13) B

14) A

15) C








Craig has quit the role
(

Image:

2021 DANJAQ, LLC AND MGM)



16) A

17) B

18) C

19) C

20) A

21) C

22) B

23) A

24) B

25) C

26) B

27) B

28) C

29) C

30) C








A scene from No Time To Die
(

Image:

Universal)



31) A

32) A

33) A

34) B

35) C

36) B

37) A

38) B

39) A

40) C


Read More




Read More







READ SOURCE

Leave a Reply

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more