arts and design

Amos Goldreich Architecture adds timber-framed extension to Framework House in London


Pale timber ribs characterise the interior of this white-brick extension, which local studio Amos Goldreich Architecture has added to the rear of a north London home.


Named Framework House, the asymmetrical extension to the semi-detached home was designed to replace a dated conservatory.

White brick house extension
Amos Goldreich Architecture has added a white-brick extension to a London home

It also opened up an existing gloomy kitchen space described by Amos Goldreich Architecture as “like walking into a cupboard”.

“The owners wanted to update the property in a way that would maximise the available space and reconnect different areas while leaving them clearly defined,” explained the studio.

Framework House kitchen
The extension has an exposed wooden frame

Framework House’s exposed timber structure is used to demarcate the new areas while keeping them open and connected.

The new spaces include a kitchen and seating area, positioned underneath the wooden ribs and separated by a run of columns that double as open shelves.

Framework House sitting area
Wooden frame defines the new spaces in the house

A large dining table, additional storage spaces and a bathroom occupy the adjoining space within the existing house, which blends seamlessly with the extension.

These are connected to the home’s entrance hall via a doorway that creates a visual link between the front door and the garden.

Open timber shelving
Timber was used to create open shelves in the extension

The light tone of the wooden structure is complemented by white walls and contrasted with deep blue cabinets that line the edge of the kitchen.

“We chose to keep the interiors fresh, calm and clean so our clients could adapt their future interior design choices easily without the need to renovate the space again,” said the studio’s director Amos Goldreich.

projecting window with a seat
The extension features a large projecting window with a seat

Framework House’s kitchen opens onto a grey brick-paved patio in the garden, which echoes the pale brickwork of the extension.

The garden can also be enjoyed through a projecting metal window box that is deep enough to be used as a seat.

“Bringing in natural light and creating views into the garden where the clients’ children often spend time playing were both important elements of the brief,” explained the studio.

“A large box window in the centre of the sitting room offers views from both the sitting area and dining table, meaning the clients can keep an eye on the children while working or relaxing.”

Navy blue kitchen
Inside, light finishes are contrasted with blue kitchen units

Framework House is complete with two skylights that bring further natural light into the home, as well as a flat sedum roof that appears to merge with the garden when viewed from the first-floor bedrooms.

Other recently completed London extensions include a brick-clad gabled extension to a Victorian house in Camden by VATRAA, and an extension in Lower Clapton by Yellow Cloud Studio that adds a bright new kitchen and dining area to a terraced house.

White and wooden dining room
A doorway visually connects the front of the house to the rear garden

Amos Goldreich Architecture is an architecture studio founded by Goldreich in London in 2010.

Elsewhere, the studio designed The Ada and Tamar De Shalit House, which is a shelter for victims of domestic violence near Tel-Aviv featuring a secluded garden courtyard.

The photography is by Ollie Hammick



READ SOURCE

Leave a Reply

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more